Övrigt

Bikarbonat och dess användingsområden del 3

2014-04-14 09:24 #0 av: Rita-S

Bikarbonat har många användningsområden, inte alla är bara inom matlagning. Här får ni några tips! Del tre: I matlagning!

  1. Använd det som en ersättning för bakpulver genom att blanda bikarbonat  och ättika .
  2. Tvätta frukt och grönsaker med det .
  3. När du steker kycklingen , lägg till en tesked bikarbonat i vattnet . Benen lossnar lättare och köttet kommer att vara vitt .
  4. Blötlägg de torkade bönorna i en bikarbonatlösning för att göra dem mer lättsmälta .
  5. Ta bort den distinkta smaken av vilt genom att använda bikarbonat .
  6. Gör en sportdryck genom att blanda det med kokt vatten , salt och juice / saft .
  7. Ta bort fisklukt från filéer genom att blötlägga rå fisk i en bikarbonatlösning en timme i kylskåp .
  8. Gör lättare och fluffigare omelett genom att lägga till en halv tesked bikarbonat för vart tredje ägg som används .
  9. Minska syrainnehållet i tomatbaserade recept genom att strö  över en nypa bikarbonat.

Länk till del 4:

http://husmorstips.ifokus.se/articles/534b8de4ce12c424b300176a-bikarbonat-och-dess-anvandingsomraden-del-fyra?discussions-1

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2016-04-22 11:38 #1 av: DesK

Lite bikarbonat hjälper till när du karamelliserar t ex lök.

http://matlust.ifokus.se/discussions/5718adaf8e0e746995000208-tomatsas-med-karamelliserad-lok-till-pizza?discussions-1

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.