Skura och dona

Rengöra keramikhäll, tips?

2017-06-17 18:42 #0 av: kattöga

Vi har en keramikhäll i köket. Som alltid behöver rengöras efter matlagning.
Dels stänker det vid stekning t ex. Och dels blir det som ringar efter stekpannor och grytor, trots att jag försöker hålla bottnarna rena .

Glasskrapan behöver jag oftast inte använda. Använder jag bara vatten och ev lite diskmedel så fastnar "stänket" vid matlagning ännu hårdare.
Det finns ju kemikalier att köpa som fungerar bra. Och som motverkar att maten bränns fast på hällen. Däremot är jag inte alls förtjust i att behöva använda dem. Vågar knappt titta på vilka "gifter" de innehåller. Tvättar alltid händerna noga efter användning....

Finns det något "vänligare" husmorsknep att ta till? Nån som vet och har nåt tips?

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2017-06-17 22:58 #1 av: DesK

Jag antar att du menar glaskeramikhäll. I så fall är det inga problem att rengöra densamma med hjälp av vasst rakblad, vatten och vanligt diskmedel.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.