Husmorsprat

Illaluktande kökssopor

2017-08-02 08:43 #0 av: Annielle

Hej!

Ja, sommar fukt och värme gör verkligen inte att det blir trevligt av soplukten i köket! Ledsen

Hur gör man för att bli av med stanken? (förutom att gå ut och slänga soporna var eviga minut typ) 

Har nu ställt ett fat med ättika bredvid soporna, ska ju vara bra har jag hört....får väl se om det kan fungera, någon som fått det att fungera?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-02 08:51 #1 av: tk1971

Mja.... man får försöka undvika att lägga animaliska matrester där. Dvs planera matlagningen bättre och inte göra mer mat än vad som äts upp.

Anmäl
2017-08-02 08:59 #2 av: Annielle

Det enda animaliska som hamnar i mina sopor vad jag vet är äggskal, matrester slänger jag väldigt sällan, det mesta som ligger i påsen är grönsaksskal och fruktskal....

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-02 09:00 #3 av: DesK

A och O är sortera soporna. Organiskt avfall skall läggas i kompost, finns bra hinkar med lock för det ändamålet. Alla förpackningar, skall skjöljas ur /diskas, då blir det ingen lukt i diskbänksskåpet. 

Désirée

Anmäl
2017-08-02 09:09 #4 av: Annielle

Bor i hyreshus och har speciella påsar för komposterbart, så det ligger alltid rätt, men hink med lock har jag ju inte, låter ju bra, trodde kanske att det stängde in eländet och liksom "kokade" där inne så att man varje gång man öppnade locket skulle få en stinkbomb från h-vetet typ Förskräckt 

Förpackningar har jag inte i soporna där, de sorteras på ett annat ställe och slängs i grovsoprummet, de soporna luktar väldigt lite, så inga problemmed.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-02 09:25 #5 av: Ria74

Jag kastar matsoporna varje dag och har inte upplevt att dom hunnit bli illaluktande på den tiden. Då äter vi ändå mycket fisk och skaldjur som jag rensar.
Har du luktat i hinken så det inte är den som luktar?

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2017-08-02 09:35 #6 av: Annielle

Jag bor ensam och har får inte så mycket sopor, om jag skulle slänga soporna varje dag skulle det bara finnas lite i påsens botten och bli väldigt mycket slöseri med plastpåsar (vill verkligen tänka på miljön) eftersom det är det enda sättet jag kan förvara mina sopor i där jag bor och ska slängas med ordentligt ihopknutna påsar i en grej utanför huset.

Inte hinken som luktar tyvärr...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-02 13:54 #7 av: Ria74

Låter man soporna stå så blir dom tyvärr illaluktande. Det enda sättet är tyvärr att kasta oftare för att undvika doft.
Sen är det ju såklart lite beroende på vad man kastar hur fort det blir illaluktande. Kött, fisk, skaldjur, äggskal och liknande luktar snabbare än t.ex grönsaksspill.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.