Annons:
Etiketterhuskurerartikel
Läst 25917 ggr
Gasoline
2014-01-26 17:03

Husmorskurer mot magsjuka

Det är aldrig kul när magsjukan kommer krypandes, nedan följer några förebyggande samt lindrande tips.

Hela vitpepparkorn sägs hålla magsjukan borta. Det rekommenderas att ta minst 10 st hela vitpepparkorn 3-4 gånger dagligen om någon i din närhet har magsjukan. 

Vitpeppar

Att tvätta händerna är naturligtvis viktigt för att hålla magsjukan borta. Handsprit är inte nödvändigt egentligen, det räcker med att tvätta händerna nogrannt och ofta. Lek gärna kirurg och tvätta gärna handlederna och en bit upp mot armbågarna. 

När man väl är magsjuk brukar man må illa och ha svårt för att få i sig mat. Läsk med cola smak brukar lindra de värsta illamåendet och den får gärna vara avslagen. Det är även viktigt att dricka vatten så att man inte blir uttorkad, tänk på att dricka lite i taget så att du inte riskerar att få upp det igen. Isglass med colasmak är även ett bra sätt att få i sig vätska samt att stilla illamåendet, speciellt för barn. 

Rivet äpple med lite riven ingefära är även bra att äta, då detta är bra mot illamåendet och så får man i sig lite mat iallafall. När man mår dåligt är det inte alltid så kul att äta. 

Vid maginfluensa bör man undvika mjölk och ost, då man blir tillfälligt laktosintolerant. 

Har du diarré? Lös upp en sked potatismjöl i ett halvt glas vatten eller saft och drick detta efter varje toalettbesökt, då lugnar magen ner sig efter några timmar. 

Källa: Kloka råd och huskurer av bokförlaget Semic

Annons:
Ria74
2014-01-29 11:06
#1

Mycket bra artikel :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

JustMySelf
2014-02-07 23:23
#2

Jag har ibland känt att jag absolut inte kan äta eller dricka, att jag får upp allt som inte är enbart vatten. Då funkar vattenmelon jättebra som just första sak att äta, eftersom det nästan bara är vatten. Så jag brukar testa med det, får jag behålla den kan jag möjligtvis våga äta något mer :)

Elisabeth A
2014-02-07 23:56
#3

Ingefära är ju ganska starkt, tål verkligen en tom och ledsen mage det?

Milda smaker och "stoppande" mat är ju alltid bra vid diarré. Vitt ris, vitt bröd, banan och avslagen cola är en mirakelkur :)

Annars håller jag med om att det förebyggande är a och o. Tvätta händerna! Och stanna hemma från skola och jobb tills det att man har varit symtomfri i minst ett dygn.

Cahira
2014-02-08 02:17
#4

Ingefäran kan man koka te på och dricka, ingefära lugnar magen. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

[Mustangcab]
2014-02-08 23:19
#5

Att dricka enbart vatten kan vara dumt. Använd ersättning istället som finns på apoteken för jag förmodar att man inte har lust att stå och bland ihop salt och socker själv under själva magsjukan😃 Resorb heter det.

Upp till toppen
Annons: