Etiketter: övrigtartikel
Läst 4387 ggr
4/14/14, 9:24 AM
2
Bikarbonat och dess användingsområden del 3
Bikarbonat har många användningsområden, inte alla är bara inom matlagning. Här får ni några tips! Del tre: I matlagning!
- Använd det som en ersättning för bakpulver genom att blanda bikarbonat och ättika .
- Tvätta frukt och grönsaker med det .
- När du steker kycklingen , lägg till en tesked bikarbonat i vattnet . Benen lossnar lättare och köttet kommer att vara vitt .
- Blötlägg de torkade bönorna i en bikarbonatlösning för att göra dem mer lättsmälta .
- Ta bort den distinkta smaken av vilt genom att använda bikarbonat .
- Gör en sportdryck genom att blanda det med kokt vatten , salt och juice / saft .
- Ta bort fisklukt från filéer genom att blötlägga rå fisk i en bikarbonatlösning en timme i kylskåp .
- Gör lättare och fluffigare omelett genom att lägga till en halv tesked bikarbonat för vart tredje ägg som används .
- Minska syrainnehållet i tomatbaserade recept genom att strö över en nypa bikarbonat.
Länk till del 4:
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Annons:
4/22/16, 11:38 AM
0
#1
Lite bikarbonat hjälper till när du karamelliserar t ex lök.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Annons: