Övrigt

Förläng livstiden på grejerna!

2015-02-11 10:12 #0 av: Rita-S

Många saker du använder varje dag kan du faktisk förlänga livstiden med några enkla små tipps. Titta på videoen för att få dessa tippsen nu!

Denna videon är på engelska, så jag översätter lite igen!

Du kan förlänga brinntiden på dina ljus med att frysa de minst 24 timmar innan du skall brinna de. Vaxet/stearinet hårdnar mycket av kylan och tar därmed längre tid att smälta!

Tittar man på reklamen för tandpasta ser det ut som det behövs enorma mängder, men de flesta tandläkare rekomenderar bara en plutt storlek en ärta!

Har du tvål i en tvålkopp? Se till att tvålkoppen har öppningar i botten så att vattnet rinner ut. Om vattnet stannar kvar kommer tåvlen smälta och hälften av tvålen försvinner utan att du har fått använding för den! (Och sen kan man smälta ner många små bitar tvål i vattenbad och trycka ner i en muffinsform eller något till en stor användbar bit!)

Tvättmedel och sköljmedel rekomenderas en viss dos av producenten. Fakta är att du faktisk kan använda hälften! For att änklare inte överdosera mer än du behöver kan du ta den tomma flaskan och fylla hälften av det nya sköljmedlet i den, sen fylla på med vatten! på så vis kan du se till att om andra i hushållet hjälper med tvätten och följer doseringen så går det inte åt mer än det behövs! Samma gäller för diskmedel. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2015-02-11 15:00 #1 av: [Tuulikki]

bra tips, särskilt det med sköljmedlet då många använder onödigt mycket

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.