2015-02-11 10:36 #0 av: Rita-S

En till video med tips för att förenkla men även spara pengar!

Igen översätter jag till svenska. 

Om du skall värma upp mat som t ex pizza i mikro och inte har någon plastskål att lägga över kan det fort bli alldeles för torrt. Samtidig kan det vara under plastskålen att det ändå blir segt och lite äckligt att tugga på trots att det inte är hårt. Om du ställer in ett litet glas vatten undviker du att det torkar ut eller blir segt! Fungerar fint även för ris och pasta. 

Engångs rakhyvlar behöver inte kastas bara för att den blivit lite för slö att raka med. Du kan dra av noppar från kläder och textilier med de!

Du kan göra egen möbelpolish med 3/4 kopp olivolja och 1/4 kopp med äppelcidervinäger! Det stannar nog inte kvar lika länge som möbelpolish, men det kostar väsentlig mindre, och är mer miljövänligt! 

Svampar och disktrasor, handukar att torka tvätt med och annat som inte innehåller plast eller metall kan du stoppa i micro för att döda 99% av bakterier! Blöta ordentligt och lägg i en microvågsugnsäker skål, micra på 2 minuter på full styrka, var försiktig när du tar det ut då det kommer vara riktig varmt. Detta dödar bakterier, och tar även hand om äcklig lukt! Obs  ylletextilier skulle krympa av detta.. :)

https://www.youtube.com/watch?v=hE3CgjQFH40