Återbruk

Växthus av en vävstol

2016-12-14 20:29 #0 av: VildaVittra

Sajtvärden bad mig publicera denna artikel från Hållbar livsstil ifokus här också. Det är ju bara bra så fler kanske ser tipset, då det står många oanvända vävstolar ute i stugorna och samlar damm.

Jag har drömt om ett växthus hela mitt liv och nu har jag ett äntligen. Återvinning är något jag brinner varmt för och en dag poppade en av mina idéer upp i skallen att jag faktiskt skulle kunna använda den gamla vävstolen som stod i ett uthus som stomme och sedan klä konstruktionen med byggplast som jag dumpstrat.

Det enda jag köpte var en burk med vit färg samt tre betongstenar till grunden, resten är annars återvunnet eller så har jag fått det, så växthuset gick på hela 184 kr och är 1 kvm stort. Trots sin begränsade yta så fick jag rum med en hel del.

Jag vill få tag på fler vävstolar och bygga ett till växthus, en bod, ett cykelstall (det finns ju flera meter långa vävstolar) och en hönsgård tills när jag inte kan vara hemma när hönsen är ute (jag och räven är inte kompisar). 

Första bilden är från när jag planterade ut växterna i växthuset, min älskade paprikaplanta blommade redan och en liten paprika växte på den, sedan köpte jag en blommande tomatplanta på en växtauktion i trakten samt en liten planta libbsticka.

Andra bilden är ifrån sensommaren när ett 20-30-tal paprikor tyngde ner hela plantan. 


Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-14 21:36 #1 av: DesK

Vad fint det blev och vilken smart idé! Glad

Désirée

Anmäl
2017-01-06 13:31 #2 av: Agafia

Återvinning på hög nivå 😊 Kreativt !

Anmäl
2017-01-06 16:28 #3 av: VildaVittra

Tackar!

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.