Husmorsprat

Våffeljärn!

2014-03-26 14:38 #0 av: Raija Danielsson

Hur gör ni rent era våffeljärn?

Anmäl
2014-03-26 16:50 #1 av: Gasoline

Usch, jag hatar att rengöra sådana :-(

När jag hade våffeljärn brukade jag torka ur det så gott det gick när den började svalna. Sedan när den var så pass sval att jag kunde stoppa undan det så lade jag i lite papper i järnet som fick ligga där över natten.

När det var dags att använda det igen lät jag det bli riktigt varm för att sedan grädda en våffla som jag sedan kastade (ifall det var något suspekt kvar)

Men jag har tyvärr inga bra tips och knep.

Anmäl
2014-03-26 19:18 #2 av: CelsiusT

Jag gör ungefär som #1. Jag låter det svalna, torkar ur det med papper. Lägger ett tidningspapper emellan när jag viker ihop det och ställer undan det. Hettar sedan upp det ordentligt innan jag steker första våfflan nästa gång. Men jag slänger aldrig första våfflan, har aldrig varit med om att det varit något fel på den ;P

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-03-26 19:26 #3 av: Gasoline

#2 haha, nej, det är förmodligen inga fel på den. Jag tror att det är en gammal vana hemifrån, det känns bara bäst så :-)

Anmäl
2014-03-26 19:36 #4 av: Raija Danielsson

Jag gör själv likadant, jag till och med pillar med topz där det är svårt att komma åt med annat.

Sen kastar jag inte heller den första våfflan, den får hundarna. Dom får alltid den första pannkakan också.

Anmäl
2014-03-26 20:20 #5 av: MrsGoldfire

Tar en bakpensel när den är ljummen efter att ha torkat med hushållspapper först.

Anmäl
2014-03-26 20:21 #6 av: CelsiusT

#5 Vad gör du med bakpenseln?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-03-26 20:29 #7 av: MrsGoldfire

Haha, jag ser att det står att det ska vara en ljummen bakpensel...

Skämt å sido, jag borstar ur de smulor som blir kvar på svåra ställen i gångjärnet på våffeljärnet brukar det bli lite mumsigt kvar.

Anmäl
2014-03-26 20:38 #8 av: CelsiusT

#7 Ja grammatiken såg lite rolig ut men jag förstod vad det stod. På mitt våffeljärn blir det bara lite fett kvar, mest på kanten runt. Så det är mest det jag torkar av med papper innan jag ställer undan det med tidningspapper mellan.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-03-26 22:04 #9 av: [Mustangcab]

Jag låter det bli riktigt varm efter att ha gräddat sista våfflan sen får det svalna och så torkar jag av det med hushållspapper.

När jag använder det nästa gång så ser jag till att det också riktigt varmt  innan jag gräddar första våfflan.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2014-04-08 22:06 #10 av: Rita-S

jag har hört nåt rykte om att baka en stäfvåffla som drar åt sig skiten men kan bara inte komma på om jag drömt detta eller hur det är.. >.< Min mormor lämnade torkpapper i våffeljärnet från det var varmt men inte stekhett

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-04-08 22:26 #11 av: Ria74

Jag lägger papper mellan när det är relativt varmt och kastar första våfflan.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2018-03-23 18:51 #12 av: Carmarino

Nu är det snart våffeldagen igen (på söndag), så det är hög tid att väcka liv i den här tråden. Glad

Hittade lite tips om hur man kan rengöra våffeljärnet:
https://www.ica.se/buffe/artikel/ica-hemma-rengora-vaffeljarn/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.