Skura och dona

Vägglöss

2017-01-02 04:21 #0 av: Miowi

Befinner mig i utlandet nu och hade oturen att hinna sova i en säng i några dagar innan vi insåg att det inte var mygg som var galna i mig utan att jag fått en säng med vägglöss. Har fått byta rum men kommer förstås behöva tvätta/frysa allt jag har när jag kommer hem för att inte få med mig någon rackare (usch ryser!). Läst på nätet att lössen tydligen kan komma med i elektronik och blir genast nervös, vi har både mobiler och ipads på rummet, någon som har en aning om hur man ska hantera dessa??

Anmäl
2017-01-02 06:19 #1 av: DesK

Det bör gå att lägga dem i en fryspåse och lägga den i frysen. Dock vågar jag inte säga hur länge, de kan och bör vara i frysen.

Désirée

Anmäl
2017-01-17 23:20 #2 av: Eda

Stackars dig!

”För frysning i -20 ºC, bör behandlingstiden vara 10 dygn. Vid -30 ºC kan det räcka med 5 dygn. Det tar tid för materialet att kylas av. Om frysen fylls med mycket material kan extra behandlingstid krävas. Det är viktigt att luft kan cirkulera runt föremålen, annars kan det uppstå en isoleringseffekt och temperaturen når aldrig tillräckligt lågt.

Vid upptining efter frysningen bör föremålen få stanna i sina förpackningar tills fuktighetsbalansen någorlunda återställts.”

Uppgifterna är från Riksantikvarieämbetet som använder metoden för insektsangrepp.
Huruvida dina föremål tål denna behandling vet jag inte.

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.