Husmorsprat

Azalea hur ofta vatten?

2018-01-13 11:26 #0 av: Chrisli

Fick en sån stor o finblommande rosa azalea till jul. Har vattnat en gång med att dränka i diskhon o sen varje dag ca 1 till 1,5 dl vatten på blomjorden. Nu tappar den blommor o även om det finns knoppar så ser dom inte så där pigga ut. Inga hängiga blad. Den stor i ett norr fönster o har inget solljus. Hur ofta ska den ha vatten o hur mycket per gång? Inga gröna fingrar alls. Chrisli

Anmäl
2018-01-13 11:46 #1 av: Aleya

Jag tror ärligt att den håller på att få för mycket vatten. Känns som att du ger den vatten för ofta. Låt den nu torka upp.
Och du ska inte vattna på jorden utan i botten på ytterkrukan. Och sen ha inte elementen för varma. Dom vill ha lite kyla.
Det är mina råd. Men har aldrig ägt en azalea.

Men viktigt: torka upp mellan då du vattnar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-01-13 11:53 #2 av: Chrisli

Tack, testar med mindre mängd vatten och i ytterkrukan i fortsättningen. Jag skämtar om mina icke gröna fingrar, men nu är det tråkigt om denna FINA blomma ska bli förstörd. :-)

Anmäl
2018-01-13 11:59 #3 av: Aleya

#2 man får ofta anpassa sig till blomman brukar jag känna. Och jag vattnar mina en gång i veckan men det är ju jag det. Men använder du rumstempererat vatten?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-01-13 12:22 #4 av: Carmarino

Om jag inte minns fel så vill azaleor ha kalkfritt vatten. Tror dock det räcker med att hälla upp vattnet i kannan och låta det stå någon dag eller så innan man vattnar.

Här är lite tips om hur man sköter en azalea:

https://www.blomsterlandet.se/Tips-och-artiklar/Tips-och-artiklar/Inne/Krukvaxter/Blommande/Azalea-skotsel/

http://www.odla.nu/inspiration/allt-om-azalea

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.