Huskurer

Förhindra att ägg spricker

2018-08-11 08:19 #0 av: MonicaLagerquist

Vet du om att om man häller en slatt ättika i vattnet när man kokar ägg så spricker inte äggen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-11 08:37 #1 av: VSK

Japp, jag visste om det faktiskt Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-11 08:44 #2 av: JMW

Kanske värt att prova fast det är ytterst sällan något ägg spricker för mig.

Anmäl
2018-08-15 10:12 #3 av: Niklas

Andra sätt är att picka hål i dem eller lägga en tesked av rostfritt stål i vattnet. Det där med teskeden vet jag inte ur det fungerar.

Att hälla i ättika måste väl vara ett sätt att göra skalet mjukt så att det inte spricker?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-08-16 10:14 #4 av: Sjuttan

Jag har testat tesked, det funkar.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting". Oscar Wilde.
Anmäl
2018-09-15 20:36 #5 av: eskils

Jag lägger äggen i kastrull med maximalt varmt kranvatten och så direkt på varm platta. Då kokar de upp fort utan att spricka.


Anmäl
2018-09-24 18:48 #6 av: Soligajag1

Jag har salt i vattnet , då tycker jag äggen är mer lättskalade, sätter på timern , mina ägg spricker sällan .
Klart det har hänt . Ska testa ättika .

HH Glad 

Anmäl