Huskurer

Förhindra att ägg spricker

2018-08-11 08:19 #0 av: MonicaLagerquist

Vet du om att om man häller en slatt ättika i vattnet när man kokar ägg så spricker inte äggen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-11 08:37 #1 av: VSK

Japp, jag visste om det faktiskt Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-11 08:44 #2 av: JMW

Kanske värt att prova fast det är ytterst sällan något ägg spricker för mig.

Anmäl
2018-08-15 10:12 #3 av: Niklas

Andra sätt är att picka hål i dem eller lägga en tesked av rostfritt stål i vattnet. Det där med teskeden vet jag inte ur det fungerar.

Att hälla i ättika måste väl vara ett sätt att göra skalet mjukt så att det inte spricker?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2018-08-16 10:14 #4 av: Sjuttan

Jag har testat tesked, det funkar.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting". Oscar Wilde.
Anmäl
2018-09-15 20:36 #5 av: eskils

Jag lägger äggen i kastrull med maximalt varmt kranvatten och så direkt på varm platta. Då kokar de upp fort utan att spricka.


Anmäl
2018-09-24 18:48 #6 av: Soligajag1

Jag har salt i vattnet , då tycker jag äggen är mer lättskalade, sätter på timern , mina ägg spricker sällan .
Klart det har hänt . Ska testa ättika .

HH Glad 

Anmäl