Förhindra att ägg spricker
Vet du om att om man häller en slatt ättika i vattnet när man kokar ägg så spricker inte äggen.
Stolt ägare till fem La permer
Japp, jag visste om det faktiskt 😛
Kanske värt att prova fast det är ytterst sällan något ägg spricker för mig.
Andra sätt är att picka hål i dem eller lägga en tesked av rostfritt stål i vattnet. Det där med teskeden vet jag inte ur det fungerar. Att hälla i ättika måste väl vara ett sätt att göra skalet mjukt så att det inte spricker?
Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?
Jag har testat tesked, det funkar.
"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.
Jag lägger äggen i kastrull med maximalt varmt kranvatten och så direkt på varm platta. Då kokar de upp fort utan att spricka.
Jag har salt i vattnet , då tycker jag äggen är mer lättskalade, sätter på timern , mina ägg spricker sällan . Klart det har hänt . Ska testa ättika .
HH 🙂