Annons:
Etiketthuskurer
Läst 1123 ggr
MonicaLagerquist
2018-08-11 08:19

Förhindra att ägg spricker

Vet du om att om man häller en slatt ättika i vattnet när man kokar ägg så spricker inte äggen.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
[VSK]
2018-08-11 08:37
#1

Japp, jag visste om det faktiskt 😛

JMW
2018-08-11 08:44
#2

Kanske värt att prova fast det är ytterst sällan något ägg spricker för mig.

Niklas
2018-08-15 10:12
#3

Andra sätt är att picka hål i dem eller lägga en tesked av rostfritt stål i vattnet. Det där med teskeden vet jag inte ur det fungerar. Att hälla i ättika måste väl vara ett sätt att göra skalet mjukt så att det inte spricker?


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Sjuttan
2018-08-16 10:14
#4

Jag har testat tesked, det funkar.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

[[eskils_]]
2018-09-15 20:36
#5

Jag lägger äggen i kastrull med maximalt varmt kranvatten och så direkt på varm platta. Då kokar de upp fort utan att spricka.

Soligajag1
2018-09-24 18:48
#6

Jag har salt i vattnet , då tycker jag äggen är mer lättskalade, sätter på timern , mina ägg spricker sällan . Klart det har hänt . Ska testa ättika .

HH 🙂

Annons:
Upp till toppen
Annons: