Annons:
Etiketthuskurer
Läst 1123 ggr
MonicaLagerquist
8/11/18, 8:19 AM

Förhindra att ägg spricker

Vet du om att om man häller en slatt ättika i vattnet när man kokar ägg så spricker inte äggen.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
[VSK]
8/11/18, 8:37 AM
#1

Japp, jag visste om det faktiskt 😛

JMW
8/11/18, 8:44 AM
#2

Kanske värt att prova fast det är ytterst sällan något ägg spricker för mig.

Niklas
8/15/18, 10:12 AM
#3

Andra sätt är att picka hål i dem eller lägga en tesked av rostfritt stål i vattnet. Det där med teskeden vet jag inte ur det fungerar. Att hälla i ättika måste väl vara ett sätt att göra skalet mjukt så att det inte spricker?


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Sjuttan
8/16/18, 10:14 AM
#4

Jag har testat tesked, det funkar.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

[[eskils_]]
9/15/18, 8:36 PM
#5

Jag lägger äggen i kastrull med maximalt varmt kranvatten och så direkt på varm platta. Då kokar de upp fort utan att spricka.

Soligajag1
9/24/18, 6:48 PM
#6

Jag har salt i vattnet , då tycker jag äggen är mer lättskalade, sätter på timern , mina ägg spricker sällan . Klart det har hänt . Ska testa ättika .

HH 🙂

Annons:
Upp till toppen
Annons: