Hård yta, matbröd
När jag gör vanligt matbröd så blir skorpan/ytan mycket hård. Gräddar i 200 gr, 40 min. Recept? Mjöl, vatten, lite olja. Lägger inte på nåt över behållaren som degen ligger i under gräddningen. Hur motverkar jag den hårda ytan?
Låt brödet svalnar helt och lägg det sedan i en plastpåse. Då brukar ytan mjukna.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Prova att pensla med vatten när du tagit ut brödet.
Jag lade in det ljummet i en påse och då blev det ok sen!
Risken med att lägga det i plastpåsen när det är ljummet är att det möglar lättare.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ok. Jag ska låta det svalna rejält nästa gång. Denna laddning jag gjorde gick åt direkt så det fanns ingen chans till mögel. Jag dubblade saltet och använde flingsalt. Det gjorde en hel del med smaken..
#6 Så bra att det gick åt. 🙂
Flingsalt är perfekt!!
Dom här bröden hade jag kunnat grädda längre , det blir nästa gång! 👍
HH 🙂
Använder du torrjäst?
#8 , Nej , färsk jäst .
Det här brödet är bakat med torrjäst
HH 🙂
Det här med , men jag försökte göra gifflar . 🙂penslade inte brödet denna gång ( en del tål ju inte ägg) Olja , vatten , salt , havregryn, vetemjöl i brödet .
HH 🙂
När i tid penslar du med äggvitan? Har du på nån då? Flingsalt? Frön?
Inte bara äggvita , hela ägget , vispar det , låter bröden jäsa ca 10-15 min , sen penslar jag bröden , inte alla utan en plåt i taget . inga frön eller flingsalt .
HH 🙂